Renovatie Westhoek

Adres

Leopold II Laan 59
8670 Oostduinkerke
www.renovatiewesthoek.be
info@renovatiewesthoek.be
+32 495 577 992

Hoe gaan wij te werk?

WAT DOEN WIJ VOOR U?

Renovatie Westhoek is een coördinatie-bureau die  in opdracht van een klant renovatiewerken begeleidt. Het coördinatiebureau zal aan de hand van plannen en een meetstaat offertes aanvragen bij aannemers.  Wij geven de klant bijstand en advies bij zijn keuzes van materialen en meubilair, alsook zien we toe op de uitvoering van de werken.

ONZE SPECIALITEITEN

Onze specialiteit is het verbouwen van appartementen, zie ook RENOVATIE APPARTEMENTEN
Tevens verbouwen we ook woonhuisen, handelszaken,  en dergelijke meer. Ook binneninrichtingen behoren tot ons domein.
Wij voeren ook "opfris-operaties" uit voor appartementen, met een beperkt budget wordt een appartement dan terug in orde gezet.

ONS SYSTEEM VAN WERKEN

Het coördinatiebureau zorgt ervoor dat goed opgeleide aannemers een juiste offerte opmaken en de werken goed uitvoeren. Alle aannemers die de werken uitvoeren, worden gebundeld in één dossier. In dit dossier  wordt de samentelling van alle offertes bepaald en wordt er een totaalbedrag van de verbouwing bepaald. De commissie voor het coördinatiebureau wordt bepaald volgens de moeilijkheidsgraad van de werken.

HOE GAAN WE PRACTISCH TE WERK?

Tijdens een eerste gesprek gaan we de bestaande toestand van het gebouw of appartement te samen bekijken met de klant. We gaan de klant zijn wensen laten bepalen, maar we gaan de klant aan de hand van zijn wensen zeker ook het nodige advies geven. Bij een eerste gesprek gaan we een lijst  van de uit te voeren werken samenstellen en op deze basis een eerste offerte maken..

   

     bestaande toestand               gewijzigde toestand

 

Zodra de klant akkoord gaat met deze eerste offerte, gaan we de nodige grondplannen opmaken. Aan de hand we deze grondplannen gaan we tevens ook perspectieven maken met de computer, zodanig dat de klant alles perfect begrijpt op gebied van ruimtebeleving en kleuren. Tevens gaan we dikwijls de indeling van een appartement of woonhuis volledig veranderen om meer ruimte te creëren

 

Op basis van de grondplannen en perspectieven maken we dan uitvoeringsplannen ,die de arbeiders nodig hebben om de werken tot een goed einde te brengen.

Bij aanvang van de verbouwingswerken wordt er tijdens een eerste startvergadering een planning uitgewerkt. Deze startvergadering is zeer belangrijk gezien alle diverse aannemers dan onder elkaar gaan afspreken hoe ze in de beste condities de werken kunnen aanpakken. Tevens wordt een bindende planning opgemaakt. De klant weet dus perfect wanneer de werken starten en eindigen.

Bij volledige renovatie van een appartement gaan wij steeds een ontegensprekelijke plaatsbeschrijving maken van de omliggende appartementen indien dit nodig is. De klant dient  steeds een verzekering "alle bouwrisico's" onderschrijven. Het gevaar op brandschade, waterschade en dergelijke meer is steeds bestaande.

Meerwerken worden enkel met voorafgaandelijk akkoord van de klant uitgevoerd.

Tijdens de werken wordt de klant maandelijks op de hoogte gehouden van de vooruitgang van de werken. Zodra de werken uitgevoerd zijn, gaan we over tot een voorlopige oplevering. Dit houdt in de het coördinatiebureau en de klant te samen een lijst samen stellen van de nog uit te voeren punten. De laatste rekeningen worden pas betaald tot alles perfect uitgevoerd is.